Як обрати біговел - батькам на замітку

Як обрати біговел - батькам на замітку


Що таке біговел?

Біговел, він же балансбайк (англ.), ранбайк, лауфрад (нім.) або просто біговий велосипед - надзвичайно популярний вид дитячого транспортного засобу, в якому малюк сидить на сідлі та відштовхується ніжками від землі.


Яка користь від біговела?

  1. Біговел чудово розвиває опорно-руховий апарат. Завдяки ергономічній формі рами та сидіння ніжки дитини під час катання на біговелі знаходяться у правильному, комфортному положенні та без навантаження на суглоби. Тому на біговелі комфортно кататися упродовж доволі тривалого часу, навіть у швидкому темпі.

  1. Навчить тримати рівновагу (розвиток вестибулярного апарату).

  1. Катання на біговелі додасть дитині впевненості у собі, подарує омріяні відчуття свободи і самостійності. Дітки, які часто катаються на біговелі, швидко реагують на небезпеку та правильно оцінюють власні сили. Під час катання ніжки постійно контактують із землею - у дитини немає страху і невпевненості.

  1. Навчить оцінювати рельєф місцевості. Малюк розумітиме, що з гірки спускатися набагато легше, ніж підійматися вверх і т.п.

  1. Познайомить з правилами дорожнього руху. Навіть катаючись на тротуарі, дитинка за допомогою підказок батьків навчиться зупинятися перед проїжджою частиною, не створювати перешкод для пішоходів і т.д.

  1. Біговел - це не просто транспортний засіб, не велосипед як у дорослих. Діти сприймають його як захопливу іграшку. Але маленьким любителям біговелів освоїти двоколісний велосипед не складає жодної проблеми. Їм навіть не потрібні приставні колеса.


Які бувають біговели?

Найчастіше біговели класифікуються не так за віком, як згідно зросту дитини. Одним з найкращих світових виробників біговелів - німецькою компанією PUKY - розроблено ідеальну класифікація біговелів, яка базується на зрості та довжині ноги малюка. При цьому вік враховується при характеристиках, але має відносне, тобто не основне значення.

Види біговелів за віком:

  1. Біговели на зріст 75-90 см з чотирма колесами, орієнтовані на діток від 1 року. У них передня вилка має обмеження руху, щоб дитина не падала під час катання. Висота ноги дитини від підлоги до промежини 24-34 см.

  2. Біговели на зріст 80-95 см з чотирма колесами і рухомою передньою вилкою (так само як і у попередній моделі, обмеженою в обертанні по колу)  для освоєння динаміки катання. Від 1,5 року. Як правило, для тих дітей, які не мали біговела від 1 року. Висота ноги дитини від підлоги до промежини 26-36 см.

  3. Біговели на зріст 83-98 см на трьох колесах.  Для дітей від 1,5 року, які впевнено освоїли базові навички катання на чотирьохколісному біговелі. Вилка має обмеження обертання для запобігання різких поворотів. Висота ноги дитини від підлоги до промежини 28-38 см.

  4. Двоколісні біговели на зріст 85-110 см. Діткам від 2 років. Оснащені вилкою, в якій знято обмежувач обертання. Це початкова лінійка двоколісних біговелів. Висота ноги дитини від підлоги до промежини 30-43см.

  5. Двоколісні біговели на зріст 90-115 см. На вік приблизно від 2- 2,5 років. Часто оснащенні ручним гальмом. Висота ноги дитини від підлоги до промежини 34-47 см.

  6. Двоколісні біговели на зріст 95-130 см. Схожі до педального велосипеда початкового рівня. Часто оснащенні ручними гальмами, щоб ваш малюк уже звикав до гальмування – це розвиває моторику рук і силу стискання в руках, що значно полегшить перехід на повноцінний велосипед в близькому майбутньому. Висота ноги дитини від підлоги до промежини 40-53 см.

Який біговел найкращий?

Той, який підходить вашій дитинці по зросту - не замалий і не завеликий. Якісні біговели мають сталеву або алюмінієву раму та розраховані та довгий термін служби.


Як обрати біговел?

При виборі біговела в першу чергу слід звертати увагу на зріст та довжину ноги дитини - важливо щоб витягнута ніжка діставала до землі, а руки - до керма. Тому обов’язково перед покупкою зробіть заміри. Не купуйте біговел “на виріст” - купуйте максимально точно підібраний по зросту та довжині ноги.

А далі - на власний смак та бюджет. Чим дорожча модель, тим вона краще оснащена і, відповідно, комфортніша.


В нашому інтернет-магазині ви можете купити найкращий біговел! Той, який подарує вашій дитині незабутні спогади на все життя!


Завжди ваша, вірна порадниця www.sorokavorona.eu